Omgevingsvergunning monument

Omgevingsvergunning Monument of Rijksmonument

Voor vrijwel alle wijzigingen aan een monument is een omgevingsvergunning monument noodzakelijk. Voor Rijksmonumenten en Gemeentelijk monumenten zijn de regels het strengst. Bij een beschermd stadsgezicht is er iets meer vergunningsvrij mogelijk. Bepaald onderhoud kan vergunningsvrij worden uitgevoerd, maar voor serieuzer onderhoud en renovatie is ook een omgevingsvergunning noodzakelijk.

Bekijk de link voor meer informatie over vergunningsvrije werkzaamheden aan monumenten.

 

Een omgevingsvergunning aanvragen in Amsterdam, in het centrum, betekend veelal ook het aanvragen van een monumentenvergunning. De monumentenvergunning is één van de vergunningen die is opgenomen in de omgevingsvergunning.

Advies omgevingsvergunning monument

Regelmatig zal de omgevingsvergunning monument niet sterk afwijken van het aanvragen van een reguliere vergunning. Mocht het een grotere wijziging betreffen dan heeft u veel aan onze ervaring met de omgevingsvergunning monument. Wij zullen u vooraf goed adviseren over de haalbaarheid van de plannen. Uit ervaring weten wij welke wijzigingen aan het gebouw wel of niet vergund zullen worden. Ook bij renovatie of groter onderhoud kunnen wij u adviseren over de geaccepteerde materialen en werkwijzen.

Veel opdrachtgevers hebben de wens een comfortabel monument te realiseren. Het realiseren van een goed energielabel of een energiezuinig gebouw is uiteraard van belang. Wij verzorgen op de juiste manier de omgevingsvergunning monument. Over de mogelijkheden of onmogelijkheden voor het realiseren van een energiezuinig monument kunnen wij u per keer adviseren.

Monumentenvergunning of omgevingsvergunning

De uitdrukking monumentenvergunning is verouderd. Het betreft een omgevingsvergunning voor een monument. Tegenwoordig is het een omgevingsvergunning voor het wijzigen van een monument. In Amsterdam is het zo geregeld dat de aanvraag door zowel bureau monumenten en archeologie als door welstand worden beoordeeld.

Voor alle wijzigingen aan alle soorten monumenten heeft AmstelBouwadvies ervaring met het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Wanneer AmstelBouwadvies een omgevingsvergunning aanvraagt voor het wijzigen van een monument verzorgen wij ook het overleg met bureau monumenten, archeologie en welstand.

Meer informatie: