Title Image

Splitsingstekening

Splitsingstekening (wijziging en ondersplitsing)

 

Neem contact met ons op voor het laten maken van uw splitsingstekening.
In de splitsingstekening worden de grenzen van de verschillende appartementsrechten binnen de VvE vastgelegd.

 

Wij maakten in 1993 onze eerste splitsingstekeningen dus hebben hiermee jarenlange ervaring. Inmiddels zijn alle situaties en mogelijkheden voorbij gekomen.
Wij hanteren een goede en overwogen werkwijze voor het maken van een splitsingstekening. U krijgt garantie op de goedkeuring door het kadaster. Een splitsingstekening lijkt eenvoudig maar er zit veel kennis in verwerkt. Een goede splitsingstekening heeft voor u en de VvE nu en in de toekomst vele voordelen.

 

Bij ons bent u aan het goede adres voor de splitsingstekening van een groot (nog te bouwen) complex met vele functies tot een kleine A1-A2 splitsing.
Afhankelijk van uw wensen leveren wij tevens de BrutoVloerOppervlakten (BVO) en/of het Gebruiksoppervlak (GO) volgens de NEN2580.
Deze oppervlakten kunnen gevraagd worden door de notaris voor de splitsingsakte en door de gemeente in verband met het aanpassen van de eventuele erfpacht.

 

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een wijziging van een splitsingstekening of een ondersplitsing. Wat er bij een wijziging of ondersplitsing van een splitsingstekening mag of moet is ons uiteraard bekend zodat de notaris en het kadaster probleemloos verder kunnen met een goede splitsingstekening.

 

In Amsterdam zijn wij specialist in het verzorgen van een splitsingsvergunning. Voor meer informatie over de splitsingsvergunning in Amsterdam kunt u de link gebruiken.

Wijziging splitsingstekening

Een splitsingstekening wil men wijzigen als er bijvoorbeeld een fout in de tekening zit. Het wijzigen van de splitsingstekening doet men ook als de contour van een appartementsrecht is veranderd. De wijziging splitsingstekening kan bijvoorbeeld plaatsvinden omdat een appartementsrechtseigenaar een dakopbouw, aanbouw of kelder heeft geplaatst. De splitsingstekening wijzigen gebeurd ook vaak omdat eigenaren onderling bergingen verkocht hebben of men twee woningen samengevoegd.

 

Een woning of appartementsrecht kan worden opgedeeld in meerdere woningen; het bouwkundig splitsen. Na bouwkundig splitsen is het wijzigen van de splitsingstekening eigenlijk de netste oplossing. Ondersplitsen van het appartementsrecht kan ook en is regelmatig de handigste keuze. Wij adviseren u hoe u de splitsingstekening het beste kan wijzigen.

 

Wij kunnen ook voor u beoordelen of er voor de wijziging van de splitsingstekening wellicht eerst een splitsingsvergunning of een omgevingsvergunning nodig is.

 

Voor een wijziging van de splitsingstekening is een akkoord van de andere eigenaren in de VvE noodzakelijk. De hypotheekhouders moeten ook akkoord geven.
Dit gedeelte wordt vaak door de notaris geregeld.

Tekening Ondersplitsing

 

Wat veel mensen niet weten is dat bij een ondersplitsing het bestaande appartementsrecht wordt omgezet naar nieuwe VvE met nieuwe appartementsrechten. Er ontstaat een VvE in de VvE. Dit verzorgt de notaris met een ondersplitsingsakte. Wij verzorgen de tekening ondersplitsing.
Bij een tekening voor een ondersplitsing zijn er bijzondere eisen aan de nieuwe splitsingstekening.
Een tekening voor ondersplitsing leveren wij met name omdat men puur voor de kadastrale ondersplitsing geen akkoord nodig heeft van de andere eigenaren.
Op de getekende ondersplitsing mag niks veranderen aan de grenzen van de originele appartementsrechten.

 

Een ondersplitsing van een appartementsrecht naar meerdere appartementsrechten mag een notaris uitvoeren zonder akkoord van de VvE. Maar het realiseren van extra woningen, ook wel bouwkundig splitsen genoemd, kent wel restricties.
Voor het bouwkundig splitsen of woningvorming is een omgevingsvergunning noodzakelijk. Naar onze mening is voor het verhogen van het aantal woningen ook een toestemming van de VvE nodig. Afhankelijk van de situatie is soms ook een splitsingsvergunning nodig.
Het betreft specialistische regelgeving, neem contact met ons op voor een goed advies.

 

Wij leveren de tekening ondersplitsing ook voor nog een andere situatie. Soms zijn meerdere woningen samen in één appartementsrecht geplaatst. Dat kan zijn omdat de woningen niet geliberaliseerd waren en niet los verkoopbaar mochten worden. Ook zijn er veel bedrijfsruimten zonder splitsingsvergunning afgesplitst en werden de woningen samen in één appartementsrecht geplaatst.

 

Om deze woningen alsnog los verkoopbaar te maken moet er in Amsterdam veelal een splitsingsvergunning worden verkregen en heeft u een ondersplitsingstekening nodig. Geen omgevingsvergunning.
Vervolgens kan er worden gekozen voor het wijzigen van de splitsing of het ondersplitsen van het appartementsrecht. Wij verzorgen dan alles wat nodig is of bijvoorbeeld alleen een tekening van de ondersplitsing of wijziging splitsingstekening.
Ook hier geldt dat een wijziging het netste is en ook meteen de mogelijkheid biedt alle grenzen aan te passen naar zoals dat nu gewenst is. Wanneer er geen medewerking van de VvE is zal het een ondersplitsing worden.

 

Neem voor de tekenen van een ondersplitsing contact met ons op.

Meer informatie: