Vergunning aanvragen

Vergunning aanvragen

Na het aanvragen van de vergunning heeft de gemeente wettelijk acht weken de tijd om de aanvraag te behandelen. Dit behandeltermijn kan éénmalig verlengt worden met zes weken. Bij vergunning aanvragen die in strijd zijn met het bestemmingsplan is de behandeltermijn langer.

Als een vergunning aanvraag in strijd is met het bestemmingsplan is het soms beter eerst een conceptaanvraag te doen. Een conceptaanvraag wordt getoetst aan welstandseisen en het bestemmingsplan. Naar aanleiding van de conceptaanvraag komt de gemeente met een intentieverklaring. De haalbaarheid van een plan is dan duidelijk voordat er grotere kosten worden gemaakt. Daarna kan de vergunning aangevraagd worden.

De exacte naam van de vergunning is al een tijd veranderd. Over de verouderde term bouwvergunning aanvragen vind u meer elders op onze site.

Kosten vergunning aanvragen

De gemeente zal bij het aanvragen van een vergunning leges in rekening brengen voor de behandeling van de aanvraag. Dit komt neer op ongeveer 3% van de bouwsom met vaak een minimum van ongeveer €300,-.

Wilt u een vergunning aanvragen? Neem dan contact met ons op, u ontvangt snel onze duidelijke offerte.

vergunning aanvragen

Vergunning aanvragen en opties ter voorbereiding van de bouw:

Amstelbouwadvies biedt u ook vrijblijvend aanvullende opties aan. Als u de bouwwerkzaamheden beter wilt laten voorbereiden dan alleen een vergunningstekening, kunt u ook werktekeningen laten maken en eventueel een werkomschrijving. Met deze aanvullende documenten zijn uw bouwwerkzaamheden veel beter voorbereid.

 

We spreken over omgevingsvergunning aanvragen, vergunning aanvragen kan uiteraard ook. Officieel is de bouwvergunning een verouderde term.

AmstelBouwadvies komt na de opdracht altijd op locatie het werk bespreken, inmeten en fotograferen. Na het tekenen van de bestaande en nieuwe situatie ontvangt de opdrachtgever de tekeningen ter goedkeuring.

Gehele begeleiding van de vergunningsaanvraag:

AmstelBouwadvies begeleid de vergunning aanvraag bij de gemeente. Mocht de gemeente of welstand meer detailtekeningen willen ontvangen leidt dit voor u niet tot extra kosten. Indien vereist verzorgt AmstelBouwadvies ook de constructieve gegevens, daglicht- en ventilatieberekening.

Wij weten welke eisen gesteld worden door welstand, de gemeente of monumentenzorg en welke bijlagen, onderzoeken of berekeningen men wil ontvangen. Dit zorgt voor een efficiënte aanvraag van uw vergunning.

Meer informatie: