Omgevingsvergunning gevelreclame

Omgevingsvergunning gevelreclame

Omgevingsvergunning gevelreclame aanvragen? Voor het plaatsen of wijzigen van gevelreclame is een omgevingsvergunning vereist. Per gemeente of stadsdeel verschillen de voorschriften. AmstelBouwadvies heeft veel ervaring met het beleid en de richtlijnen voor gevelreclame in Amsterdam. De welstandscommissie heeft speciaal beleid betreffende de toegestane grootte en locatie van de gevelreclame. Ook reclame achter of op het ruit wordt gezien als vergunningsplichtig. Neem contact met ons op voor een offerte voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor gevelreclame.

 

In de gemeente Amsterdam vindt er soms een straatgerichte aanpak plaats. Waarbij de ondernemers worden aangeschreven en bij voorkeur gezamenlijk de gevelreclames verbeteren. Wanneer een oude winkelpui, de gevel van de begane grond ook wel de plint, in originele staat werd teruggebracht kon men in het Stadsdeel Centrum subsidie krijgen. Echter deze subsidiepot “kleine welstand” was recent leeg. Per situatie en periode zal nagegaan moeten worden of er subsidie beschikbaar is. AmstelBouwadvies heeft meerdere keren ook voor monumenten de vergunning en de subsidie verzorgd voor de nieuwe gevelreclame.

AmstelBouwadvies kan tevens de nieuwe gevelreclame en eventuele nieuwe gevel realistisch en precies visualiseren. Zodat u, welstand en uitvoerende goed kan zien wat het gaat worden.

 

U wilt wellicht niet alleen gevelreclame plaatsen maar ook de bestemming of het gebruik van de ruimte wijzigen. Dan kan AmstelBouwadvies voor u de omgevingsvergunning omzetting bedrijfsruimte verzorgen.

Omgevingsvergunning gevelreclame en de verbouwing van uw winkel

Regelmatig wordt een omgevingsvergunning gevelreclame aangevraagd wanneer een nieuwe winkel geopend wordt. Wij zien dat het voor de ondernemer verstandig is ons er vroegtijdig bij te betrekken. Ruim voordat het huurcontract wordt getekend kunnen wij opdrachtgever nuttige informatie verschaffen. Dat betreft de technische gebruiken, onderhoud en ook welke wijzigingen  er eenvoudig kunnen worden uitgevoerd. Zijn er constructieve wijzigingen noodzakelijk? Voor het inrichten van de zaak beschikt u dan vroegtijdig over goede tekeningen. Naast de omgevingsvergunning gevelreclame kunnen wij ook  andere zaken aanvragen als dat nodig is. Wij verzorgen  tevens de vergunning voor de constructieve wijzigingen. Ook de vergunning voor een afvoerbuis op de achtergevel kunnen wij dan meteen verzorgen.

Het visualiseren van het interieur van de winkel zelf behoort ook tot de mogelijkheden. Dat is voor u, een huurder of franchiser van de zaak zeer verhelderend.

Omgevingsvergunning gevelreclame en welstandseisen

In Amsterdam hebben wij ruime ervaring met de eisen van gevelreclame. In de verschillende stadsdelen op wel of geen monumentale gebouwen. Ook buiten Amsterdam verzorgden wij de vergunning. De vergunde gevelreclame is vaak kleiner dan er eerder illegaal geplaatst werd. Verlichte reclame is nog wel toegestaan. Ook uithangborden zijn nog mogelijk alleen van geringe afmeting. Voor een omgevingsvergunning gevelreclame zal de reclame zich over het algemeen  moeten bevinden ter hoogte van de vloer van de eerste etage. Welstand heeft een voorkeur voor losse doosletters zodat zoveel mogelijk van de gevel zichtbaar blijft.

Monument en de omgevingsvergunning gevelreclame

Ook op een rijksmonument, gemeentelijke monument of een beschermd stadsgezicht verzorgen wij de omgevingsvergunning voor uw gevelreclame. Amsterdam en zeker het stadsdeel centrum heeft strikt beleid en handhaven dit betreffende gevelreclame.

 

Op een monument is gevelreclame toegestaan maar veelal minder, soms mag er op dezelfde wijze reclame geplaatst worden als op panden zonder monumentale status. Wij zullen dit traject optimaal voor u begeleiden.

Het kan ook zijn dat wij een omgevingsvergunning aanvragen voor het legaliseren van een bestaande situatie.

Meer informatie: