Omgevingsvergunning muurdoorbraak

Omgevingsvergunning muurdoorbraak

Voor het doorbreken van een constructieve muur is een omgevingsvergunning muurdoorbraak vereist. Bij deze vergunning dienen tekeningen en een sterkteberekening geleverd te worden. Voor de sterkte berekening of de constructieve gegevens heeft AmstelBouwadvies een goed netwerk waardoor de aanvraag vlot en volledig ingediend zal worden.

Onder bepaalde voorwaarden kan er vergunningsvrij een aanbouw geplaatst worden. In dat geval mag de achtergevel deels verwijderd en een portaal geplaatst worden. U bent wel verplicht over deugdelijke constructieve gegevens te beschikken. Overige doorbraken of constructieve wijzigingen zijn vergunningsplichtig.

Omgevingsvergunning muurdoorbraak en stempelplan

Bij een muurdoorbraak of het doorbreken van een gevel hoort vaak een stempelplan. Deze zal AmstelBouwadvies ook voor u verzorgen. De noodzaak van een stempelplan is afhankelijkheid van de grootte van de ingreep.

 

Een uitbouw of aanbouw kan vergunningsvrij zijn, de muurdoorbraak door de achtergevel is dat dan ook. U heeft wel de plicht te zorgen voor goede constructieve gegevens en uitvoering en mag de gemeente daar ook naar vragen. Andere of aansluitende muurdoorbraken zijn wel vergunningsplichtig. Afhankelijk van de situatie kan de omgevingsvergunning uitbouw wel vereist zijn, de constructieve gegevens zijn dat dan uiteraard ook.

Omgevingsvergunning portaal muurdoorbraak

Bij het maken van een muurdoorbraak in een dragende muur zal er een stalen balk of frame geplaatst moeten worden. De grootte van de opening en de locatie in het gebouw zal bepalen of het slechts een ligger of latei betreft, een ligger met kolommen of een gesloten portaal.

AmstelBouwadvies zal adviseren over de vereiste brandwerende bekleding van het staal.

Meer informatie: