Omgevingsvergunning uitbouw

Omgevingsvergunning uitbouw

Graag verzorgd AmstelBouwadvies het aanvragen van de omgevingsvergunning uitbouw of aanbouw voor u. Neem contact met ons op voor een prijsopgave en het bespreken van de situatie. Oprichtings- of archieftekeningen zijn vaak belangrijk. Bij voorkeur bezoeken wij de woning met archieftekeningen, bespreken de wensen en mogelijkheden, voeren een inspectie uit en meten de woning in.

Omgevingsvergunning Uitbouw of vergunningsvrij?

Een uitbouw kan veelal geplaatst worden zonder omgevingsvergunning. Zie ook vergunningsvrij bouwen. U heeft dan wel de juiste constructieve gegevens nodig, de gemeente kan daar ter controle naar vragen tijdens de uitvoering. Ook dient goed beoordeeld te worden of de uitbouw en verdere werkzaamheden werkelijk vergunningsvrij zijn. Voor een flink aantal uitbouwen of uitbouwen is wel een omgevingsvergunning nodig, bijvoorbeeld bij: grotere uitbouwen, aan de openbare weg en bij monumenten. Tevens is er een omgevingsvergunning nodig wanneer de uitbouw geplaatst wordt op een kelder of wanneer op de uitbouw een balkon of terras wordt geplaatst.

 

Bij het plaatsen van een uitbouw wordt vaak de gehele bouwlaag gerenoveerd. Het kan zijn dat daar niet alles vergunningsvrij uitgevoerd kan worden. Voor de voorgevel hoort men een omgevingsvergunning nieuwe kozijnen aan te vragen.

Begeleiden omgevingsvergunning uitbouw

Als wij voor u de omgevingsvergunning voor uw uitbouw verzorgen is dit normaal gesproken inclusief de begeleiding bij de gemeente. Alleen als we een aanvraag omgevingsvergunning voor een uitbouw verzorgen die in strijd is met het bestemmingsplan of geplaatst wordt bij een monument, kunnen uitgebreidere onderbouwingen of overleg bij de gemeente leiden tot extra kosten.

Naast de omgevingsvergunning voor de uitbouw verzorgen wij ook de bouwbegeleiding

Indien gewenst kunnen wij tevens de uitvoering van de uitbouw voor u begeleiden. Veelal begint dat met gedetailleerde werktekeningen en een goede werkomschrijving (bestek). Vervolgens vragen wij in overleg met u bij drie aannemers een offerte. Wij begeleiden u betreffende de aannemer keuze en het opstellen van de aannemingsovereenkomst. Met onze bouwbegeleiding ontvangt u gelijkwaardige offertes en kan de bouw vlot en naar tevredenheid worden uitgevoerd.

Meer informatie: