Omgevingsvergunning dakkapel

Omgevingsvergunning dakkapel

Voor een dakkapel is vaak een omgevingsvergunning noodzakelijk. Ondanks de vergunningsvrije mogelijkheden is een omgevingsvergunning dakkapel vereist wanneer deze zich bevindt aan de openbare weg. Tevens is er een omgevingsvergunning voor een dakkapel noodzakelijk wanneer het een monument of beschermd stadsgezicht betreft. Wij adviseren u over het wel of niet nodig zijn van een omgevingsvergunning. AmstelBouwadvies verzorgt de omgevingsvergunning voor de dakkapel en begeleid deze bij de gemeente.

 

Wanneer u een dakkapel plaats op een zolder etage in Amsterdam waar van oorsprong alleen bergingen waren, is een omgevingsvergunning omzetting zolder naar woning noodzakelijk.

Omgevingsvergunning dakkapel en de technische uitvoering

Naast de omgevingsvergunning wilt u wellicht meer goed geregeld hebben. Ons tekenwerk van de dakkapel is dusdanig dat de technische uitvoering en het uiterlijk goed is vastgelegd. Dat leidt tot een vlotte behandeling van de vergunning. Tevens kunt u met deze goede tekeningen duidelijke afspraken maken met aannemers. Wellicht gaat er meer gebeuren dan alleen nieuwe dakkapellen. Vaak wordt de zolder of de gehele woning verbouwd. AmstelBouwadvies kan tevens zorgen voor het ontwerp en de werktekeningen voor uw plannen. U kunt ons ook inschakelen voor de gehele begeleiding van het werk: van ontwerp, vergunning, werkomschrijving of bestek, aanbesteding en bouwbegeleiding.

Kosten omgevingsvergunning dakkapel

AmstelBouwadvies neemt het verzorgen van de omgevingsvergunning voor uw dakkapel aan voor een vast bedrag. Dus ook als gemeente, welstand en dergelijke vragen om meer informatie of tekeningen zijn er voor u geen meerkosten.

Voor het aanvragen van de omgevingsvergunning ontvangt u van ons een duidelijke offerte. In deze offerte informeren wij u over onze aanpak en bijvoorbeeld de te verwachten leges die de gemeente u in rekening zal brengen.

Neem contact met ons op voor een offerte. De gemeente rekent ongeveer 3% over de bouwkosten als leges, met een minimum van ongeveer ‚ā¨300,-.

Meer informatie: