Omgevingsvergunning omzetting zolder naar woonruimte

Omgevingsvergunning omzetting zolder naar woonruimte

De bovenste veelal vierde etages waren van oorsprong uitgevoerd als bergzolder. Voor het omzetten van de zolder naar een woning is een omgevingsvergunning omzetting zolder naar woonruimte noodzakelijk. Wellicht wilt u alleen een vergunning, maar veelal verzorgen wij het ontwerp van de woning en de vergunning. AmstelBouwadvies verzorgt alles voor uw plannen: het ontwerp, bouwbesluit zaken, vergunningsaanvraag en constructieve gegevens.

Bij de omzetting van berging of zolder naar woning wordt vaak een dakterras gecreëerd. Veelal vraagt de gemeente om constructieve gegevens welke wij ook verzorgen.

 

Op de website van gemeente Amsterdam staan extra voorwaarden voor het vormen van woonruimte.

Omzetting naar woonruimte of woning

Wanneer de zolder een extra woonetage wordt bij de ondergelegen woning, noemt men dat een omzetting naar woonruimte of verblijfsruimte. Men kan de zolder ook omzetten naar een zelfstandige woning. Dan zorgt AmstelBouwadvies dat er ook een Huisnummerbesluit wordt afgegeven door de gemeente.

 

Wanneer het een pannenkap betreft is het vaak interessant een dakkapel te plaatsen voor meer daglicht en ruimte. Zeker niet alle dakkapellen zijn vergunningsvrij en zal u hiervoor een omgevingsvergunning dakkapel moeten aanvragen.

Omgevingsvergunning voor het legaliseren van een bestaande situatie

Regelmatig is men in het verleden een zolder gaan bewonen zonder dat daar een vergunning voor is aangevraagd. In bepaalde situaties moet deze woonruimte alsnog gelegaliseerd worden. Veel hangt af van de gegevens in het bouwarchief. Het kan leiden tot het aanvragen van een omgevingsvergunning of voor het legaliseren van de bestaande situatie.

Meer informatie: