Title Image

test

Omgevingsvergunning aanbouw of uitbouw

Graag verzorgen wij het aanvragen van de omgevingsvergunning voor uw aanbouw of uitbouw. Neem contact met ons op voor een prijsopgave en het bespreken van de situatie. Oprichtings- of archieftekeningen zijn vaak belangrijk. Bij voorkeur bezoeken wij de woning met archieftekeningen, bespreken de wensen, voeren een inspectie uit en meten de woning in.

Omgevingsvergunning of vergunningsvrij?

Een aanbouw kan veelal geplaatst worden zonder omgevingsvergunning. Zie ook vergunningsvrij bouwen. U heeft dan wel de juiste constructieve gegevens nodig, de gemeente kan daar ter controle naar vragen tijdens de uitvoering. Ook dient goed beoordeeld te worden of de aanbouw en verdere werkzaamheden werkelijk vergunningsvrij zijn. Voor een flink aantal aanbouwen of uitbouwen is wel een omgevingsvergunning nodig, bijvoorbeeld bij: grotere aanbouwen, aan de openbare weg en bij monumenten. Tevens is er een omgevingsvergunning nodig wanneer de aanbouw geplaatst wordt op een kelder of wanneer op de aanbouw een balkon of terras wordt geplaatst.

Begeleiden omgevingsvergunning aanbouw

Als wij voor u de omgevingsvergunning voor uw aanbouw verzorgen is dit normaal gesproken inclusief de begeleiding bij de gemeente. Alleen als we een aanvraag omgevingsvergunning voor een aanbouw verzorgen die in strijd is met het bestemmingsplan of geplaatst wordt bij een monument, dan kunnen uitgebreidere onderbouwingen of overleg bij de gemeente leiden tot extra kosten.

Naast de omgevingsvergunning voor de aanbouw verzorgen wij ook de bouwbegeleiding

Indien gewenst kunnen wij tevens de bouw van de aanbouw voor u begeleiden. Veelal begint dat met gedetailleerde werktekeningen en een goede werkomschrijving (bestek). Vervolgens vragen wij in overleg met u bij drie aannemers om een offerte. Wij begeleiden u betreffende de aannemer keuze en het opstellen van de aannemingsovereenkomst. Met onze bouwbegeleiding ontvangt u gelijkwaardige offertes en kan de bouw vlot en naar tevredenheid worden uitgevoerd.

Meer informatie: