Title Image

Omgevingsvergunning Warmtepomp in Amsterdam.

Omgevingsvergunning Warmtepomp in Amsterdam.

Officieel is een warmtepomp in strijd met het bestemmingsplan. Zo wil de gemeente Amsterdam dat in ieder geval graag lezen in het bestemmingsplan. Zeker Amsterdam Centrum doet daar erg moeilijk over. In vrijwel alle bestemmingsplannen zijn vrijstellingen beschikbaar die toegepast kunnen worden.

Ondanks de verduurzamingsambitie wil vooral Amsterdam Centrum maar moeizaam een warmtepomp op het dak vergunnen. Het daklandschap zou namelijk ernstig verstoord worden door de warmtepomp of buitenunit op het dak.

 

Na inmiddels vaker een omgevingsvergunning voor een warmtepomp verzorgd te hebben, ook in Amsterdam Centrum, weten wij nu goed wat er allemaal speelt. Uiteindelijk bleek ons voorstel juist te leiden tot de minste verstoring van het daklandschap.  

 

De geluidsberekening bij de lucht warmtepomp:

U bent verplicht op de erfgrens onder een bepaald geluidsniveau te blijven. Het is sowieso goed om daar aan te voldoen. Het kan zijn dat de gemeente bij de vergunningsaanvraag vraagt om een geluidsberekening. De overheid heeft hier een berekening voor ontwikkeld die met de juiste uitgangspunten vaak te gebruiken is. Wij benaderen voor u de juiste specialist voor een goede geluidsberekening bij de aanvraag omgevingsvergunning warmtepomp.

 

De eerste en belangrijkste stap is echter het thermisch isoleren van de woning. Voor meer informatie over het verduurzamen van een monument verwijzen wij graag naar:  Verduurzamen monument.      

Omgevingsvergunning verduurzamen monument