Title Image

Omgevingsvergunning Triple glas of HR+++ glas.

Omgevingsvergunning Triple glas of HR+++ glas.

Ook in bestaande oude gebouwen is het goed mogelijk triple glas te plaatsen. Voor het plaatsen van triple glas zal vaak een omgevingsvergunning nodig zijn. Wanneer het kozijn of het raamhout gewijzigd dient te worden voor het plaatsen van het Triple glas of HR+++ glas is een omgevingsvergunning voor nieuwe kozijnen noodzakelijk. Het voorgaande betreft met name de voorgevel van het gebouw.  

 

Met oud(er) dubbel glas, HR, HR+ of HR++ realiseert men een U waarde van 2,8 tot 1,1. Triple glas of HR+++ beglazing heeft een U waarde tussen 0,5 en 0,7. Omdat het glas in gevelopeningen veruit de zwakste schakel is in de thermische schil van het gebouw is de keuze voor triple glas vaak heel rendabel. Bij gevels kan eenvoudig een Rc waarde van 2,5 of 4,7 gehaald worden, de Rc waarde van bijvoorbeeld HR++ met een U=1,1 is “slechts” Rc=0,9.  

 

Is de Omgevingsvergunning tripel glas of HR+++ glas in Amsterdam een probleem? De omgevingsvergunning voor triple glas in oude gebouwen zal indien goed aangevraagd vergund worden. Enige uitzondering zijn Rijksmonumenten. De wijzigingen in het kozijn en raamhout zullen veelal te groot zijn waardoor Bureau Monumenten en Archeologie niet akkoord zal gaan.   Voor rijksmonumenten verwijzen wij u door naar een ander nieuwsitem over vacuüm glas rijksmonument.  

 

Nieuwe kozijnen tbv Triple glas of HR+++ glas:

  Omgevingsvergunning nieuwe kozijnen