Title Image

Vergunning dakterras in Amsterdam West en Amsterdam Zuid beperkt:

Vergunning dakterras in Amsterdam West en Amsterdam Zuid beperkt:

In beide stadsdelen is recent een nieuw kruimelbesluit of A2 beleid van kracht. Deze geven aan tot welke afwijkingen of vrijstellingen van het bestemmingsplan het stadsdeel kan meewerken. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor een dakterras. Eén van de gevolgen is dat het oppervlak van een dakterras op het hoofdgebouw een stuk kleiner wordt vergund.

De vergunning voor een dakterras wordt slechts verstrekt wanneer het oppervlak van het dakterras beperkt blijft.

Verder wordt voor een vergunning voor een dakterras minder meegewerkt aan een entree gebouw. Dit is het bekende glazen opbouwtje op het dakterras. Vaak wil het stadsdeel het dakterras alleen vergunnen wanneer er slechts een entree luik wordt aangevraagd.