Title Image

Vergunning nieuwe kozijnen

Vergunning nieuwe kozijnen

Er is veel aandacht voor nieuwe manieren van verwarmen, onder andere omdat de gemeente Amsterdam aankondigt op termijn van het gas af te gaan. Hoe dat ook afloopt de eerste en beste stap is het veel beter isoleren van de oude woningen.

Het vervangen van enkel glas door HR++ beglazing heeft het meeste effect. In de voorgevel is een omgevingsvergunning voor nieuwe kozijnen vereist. Men kan dan afhankelijk van de situatie nog kiezen voor inhaakkozijnen of geheel nieuwe kozijnen. In beide situaties plaatst u goed dubbel glas en wordt de sluiting kierdicht. Bij inhaakkozijnen blijft het buitenste deel van het kozijn behouden. Dat is ook alleen een optie wanneer het originele kozijn in behoorlijke staat verkeerd. Bij het plaatsen van een nieuw kozijn wordt het oude kozijn geheel verwijderd.

omgevingsvergunning nieuwe kozijnen

omgevingsvergunning nieuwe kozijnen

Voor beide type nieuwe kozijnen is een omgevingsvergunning altijd nodig als het de voorgevel betreft. Bij monumenten is voor elke wijziging en zeker elk nieuw kozijn een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning voor nieuwe kozijnen in een monument wordt eigenlijk alleen gegeven wanneer het originele kozijn niet meer te herstellen is.