Title Image

Dakuitbouw, dakaanbouw of dakopbouw

Dakuitbouw, dakaanbouw of dakopbouw

De eerste twee zijn hetzelfde. Een dakuitbouw kan worden geplaatst wanneer zich achter een pannenkap een plat dak bevindt. De pannenkap kan dan worden uitgebouwd op het platte dak. Velen zullen dit een dakopbouw noemen. Of een dakuitbouw wordt vergund is geheel afhankelijk van het bestemmingsplan. Er zijn bestemmingsplannen in Amsterdam die de mogelijkheid voor een dakuitbouw specifiek omschrijven.

 

Omgevingsvergunning dakuitbouw dakopbouw

In verschillende stadsdelen hebben wij de laatste jaren omgevingsvergunningen verzorgd voor een dakuitbouw. Deze vergunning voor de dakuitbouw bevat dan veelal tevens het omzetten van berging naar woonruimte en een dakterras.

 

Een voordeel van AmstelBouwadvies is dat wij de vergunningsaanvraag aannemen en begeleiden inclusief de constructieve gegevens.

 

Een dakuitbouw of opbouw leidt over het algemeen tot een enorme uitbreiding van de woning. Een vaak rommelige vliering wordt uitgebreid tot een ruime en luxe woonruimte met veelal aansluitend een dakterras. In de pannenkap aan de voorzijde dakramen en achter veel glas en deuren naar het dakterras. Regelmatig wordt de woonkamer en keuken naar de dakopbouw of dakuitbouw verplaatst. De oorspronkelijke ondergelegen etage wordt dan geheel benut voor slaapkamers, badkamer en berging.